مزایای مدلسازی اطلاعات ساخت (BIM)

BIM چه مزایایی دارد؟
مزایای BIM از طریق ارتباط تیم ها،گردش کاری، و دادهها در طول چرخه عمر پروژه، از طراحی و مهندسی تا ساخت و بهرهبرداری، برای دستیابی به بهترین نتایج و کاملا واقعی می باشد.
BIM برای چه مواردی استفاده؟
BIM برای ایجاد و مدیریت دادهها در طول فرآیند طراحی، ساخت و بهرهبرداری استفاده میشود. BIM اطلاعات چند ریسیپلین (معماری، سازه، مکانیک و برق) را یکپارچهسازی کرده و نمایشهای دیجیتال دقیقی را ارایه می دهد که می توان در یک فضای ابری برای همکاری به صورت Real-Time مدیریت میشوند. استفاده از BIM باعث افزایش دیدپذیری، تصمیمگیری بهتر، ارائه گزینههای پایدارتر و صرفهجویی در هزینه در صنعت ساخت و ساز میشود.
فرآیند کاری BIM چیست؟
فرآیند کاری BIM برای تمامی پروژه ها حیاتی است و از ایجاد داده های هوشمند پشتیبانی می کند که می تواند در طول چرخه عمر یک ساختمان، زیر ساخت، راه و تونل و هر گونه فعالیت در صنعت ساخت و ساز مورد استفاده قرار گیرد.

برنامه ریزی
با برداشت داده های واقعی و ترکیب آنها با دنیای واقعی برای ایجاد داده های مورد نیاز برای برنامه ریزی استفاده کنید.

طراحی
در این مرحله کانسپت، آنالیز، جزئیات و مستند سازی صورت می گیرد. بر اساس اطلاعات بدست آمده از BIM، فرآیند پیش ساخت صورت می گیرد.

ساخت
در این مرحله بر اساس اطلاعات BIM، فرآیند ساخت شروع می شود. این اطلاعات را با پیمانکاران برای برنامه ریزی دقیق تر و بهینه سازی به اشتراک گذاشته می شود.

بهره برداری
تمامی داده های BIM به بخش مدیریت و نگهداشت ساخت ها انتقال داده می شود. از این داد ه ها می توان بعدها برای بازسازی پروژه و … استفاده کرد.
چرا BIM اینقدر اهمیت دارد؟
طبقه آمار سازمان ملل، تا سال 2050، جمعیت جهان به 9.7 میلیارد نفر خواهد رسید. صنعت بزرگ معماری، مهندسی و ساخت و ساز (AEC) در کل دنیا باید به دنبال راهکارهای هوشمندانهتر و کارآمدتر برای طراحی و ساخت و ساز باشد، نه تنها به عنوان یک وسیله برای پاسخ به تقاضای جهانی، بلکه برای کمک به ایجاد فضاهای هوشمندتر و مقاومتپذیرتر.
BIM نه تنها به تیمهای طراحی و ساخت و ساز کمک میکند تا به صورت کارآمدتر همکاری کنند، بلکه به آنها این امکان را میدهد که دادههایی که در طول فرآیند ایجاد میکنند را برای بهبود فعالیتهای مدیریت و نگهداشت استفاده کنند. به همین دلیل است که الزامی کردن BIM در کل دنیا در حال افزایش است.


تیم ها در پروژه های BIM چگونه همکاری می کنند؟
BIM در حال انقلابی کردن روش ارائه پروژهها در صنعت ساخت و ساز است، اضافه کردن هوشمندی و کارآیی بالاتر به اجرای پروژهها و تیمها، دادهها و گردش کارها را در هر مرحله از پروژه در فضای ابری به منظور بهبود نتایج پروژه به یکدیگر متصل میکند.
منظور از تعامل پذیری در BIM چیست؟
تعامل پذیری BIM، باعث می شود تا تمام تیم های AEC بتوانند در صنعت ساخت و ساز در هر رشته ای که هستند بدون انحصاری کردن نرم افزار خاصی آسان شود و هر تیمی از هر نرم افزاری که برای آن مفید تر است ولی از فرآیند BIM پشتیبانی می کند استفاده کند. شرکت بزرگ Autodesk عموما نرم افزارهایی که منتشر می کند این قابلیت تعامل پذیری (BIM Interoperability) را در تمامی صنایع AEC دارد و به همین دلیل اکثر کاربران آتودسک می توانند با دیگر نرم افزارها نیز همکاری داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.